Кратко интервю със стопаните на хижа „Чудните мостове“

В България има хиляди чудни и прекрасни места, които да ви спрат дъха с красотата си. Днес нашата среща се състоя именно на едно такова невероятно място кръстено Чудните мостове.

1.Как се зароди идеята за туристически комплекс „Чудните мостове“ и от колко време развивате този бизнес ?
– Главно от нашата любов към природата, и в частност – Родопите. Всички, които работим тук, сме родопчани и ни се иска и повече хора да се докоснат до магията на Родопа планина. Това, че сме далеч от жегите и забързаното ежедневие на града е бонус. Вече четвърта година стопанисваме обекта и се стремим да го подобряваме и развиваме още от първия ден.

 

2.Защо да изберем туристически комплекс „Чудните мостове“ за почивка и релакс ?
– Нашият обект е разположен в непосредствена близост до самия феномен. В околността има и много екопътеки, както и други красиви места, които определено си заслужава да се посетят. Също така, тук посрещаме гостите и посетителите си с вкусна, домашно приготвена храна, родопски специалитети, домашни сокове и сладка. Хората, които отсядат при нас могат да се насладят на любезно посрещане, приятна атмосфера, уютни стаи, механа с камина за студените вечери, както и маси под навес и на открито, за по-топлите. Изключително много държим на качеството и доброто обслужване. Всяка седмица зареждаме прясно месо, свежи зеленчуци, ръчен селски хляб (всеки ден), както и сирене и кашкавал от бутикова мандра.

3.Кога започва и свършва сезона при вас ?
– Това много зависи от климатичните условия. Обикновено сезона стартира април-май и приключва ноември-декември. С други думи – главно работата ни е лятото. Зимата затваряме, тъй като пътят не се почиства и падат големи снегове и студове, което е разбираемо – все пак сме на 1450м надморска височина.

4.От кои държави основно са Вашите посетители ?
– Нашите посетители предимно са българи. Идват и немалко немци, евреи, франзуци, италианци и англичани – особено преди наложените ограничения свързани с COVID-19.

5.Каква е средната продължителност на престой на Вашите туристи ?
– Средно гостите ни остават за 2-3 нощувки.

6.Успявате ли да се сприятелите с Вашите гости и каква част от тях се връщат отново при Вас ?
– Да, много често успяваме. Ние сме гостоприемни и дружелюбни, но в същото време ценим личното пространство на нашите гости. Голяма част от тях, особено тези, които живеят по-близо, ни посещават ежегодно. Имаме и гости (приятели) от Варна, които изминават целият този път всяка година, за да се насладят на това прекрасно място.

7.Имали ли сте конфликтни ситуации с Ваши гости и как успявате да ги разрешите ?
– Не, нямали сме никакви конфликти с посетители ни. До момента, всички, които са ни гостували, са много добри и приятни хора.

8.Как се отрази пандемията COVID-19 на Вашия бизнес и как успяхте да се справите в тази необичайна ситуация ?
– Определено усетихме негативите от създалата се ситуация. Чужденците, които ни посещаваха видимо намаляха. От друга страна – българите се увеличиха. Не знаехме как да процедираме със зареждане на стока, тъй като имаше голяма неяснота дали следващия ден/седмица ще можем да работим и посрещаме гости. Радваме се, че всичко това вече е зад нас.

Ако имате и вие въпроси към тях не се колебайте и направо отивайте към това приказно място. Избягайте от шума и жегата и се насладете на една от многото невероятни природни забележителности – Чудните мостове.